Χρήσιμα: Τι σημαίνει το “RPM” στον πίνακα οργάνων; Η παρανόηση που γίνεται συχνά!

Όλοι το έχουν δει, λίγοι γνωρίζουν όμως τι ακριβώς εκφράζει! Μάθετε τι κρύβεται πίσω από το "RPM", αλλά και την παρανόηση που ακούμε συχνά...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
ροντάρισμα

Όλοι έχουμε δει την ένδειξη “RPM” στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου μας, είτε οδηγούμε αυτοκίνητο, είτε μοτοσυκλέτα, είτε οποιοδήποτε άλλο όχημα με θερμικό μοτέρ. Όλοι ξέρουν ότι σχετίζεται με στροφές του κινητήρα, λίγοι όμως τι πραγματικά εκφράζει. Μάλιστα, υπάρχει και μία παρανόηση γύρω από τις στροφές και την κατανάλωση. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Το αιώνιο ερώτημα: “Ταχύτητα” ή “νεκρά” στο χειροκίνητο κιβώτιο με το αυτοκίνητο παρκαρισμένο;

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το “RPM” παραπέμπει σε “revolutions per minute”, με την ελληνική μετάφραση να είναι στροφές ανά λεπτό (εξ’ ου και το σ.α.λ., η ελληνική συντομογραφία). Παρατηρώντας το στροφόμετρο, θα δείτε τους αριθμούς 1,2,3,4 κτλ. και την ένδειξη x1000, που σημαίνει αντιστοίχως 1.000, 2.000, 3.000 σ.α.λ. κτλ. Διαφορετικά, υπάρχει η απεικόνιση 10, 20, 30 κτλ. με την ένδειξη x100, που αντιστοιχεί επίσης σε 1000, 2000, 3000 σ.α.λ. κτλ.


Στην πραγματικότητα, αυτός ο αριθμός εκφράζει την περιστροφή του στροφαλοφόρου άξονα, ενός εκ των σημαντικότερων εξαρτημάτων του κινητήρα. Όταν, λοιπόν, θα βλέπετε στον πίνακα οργάνων 3.000 σ.α.λ., σημαίνει ότι ο στροφαλοφόρος άξονας μέσα σε ένα λεπτό εκτελεί 3.000 πλήρεις περιστροφές.

Η παρανόηση
Γύρω από τις σ.α.λ. υπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη. Θα ακούσετε από πολλούς ότι όσο περισσότερες είναι οι στροφές λειτουργίας ενός κινητήρα, τόσο περισσότερο καίει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, μιας και η κατανάλωση επηρεάζεται και από το φορτίο του κινητήρα, δηλαδή το πόσο πολύ πατάμε το πεντάλ του γκαζιού. Ενδεικτικά, σε μία ανηφορική διαδρομή είναι πολλές φορές προτιμότερο να κινούμαστε με περισσότερες σ.α.λ. (πχ. 3.500 σ.α.λ.) και επιλεγμένη την 3η σχέση, παρά με λιγότερες στροφές (πχ. 2.000 σ.α.λ.), επιλεγμένη την 4η σχέση και το γκάζι στο “πάτωμα”!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.