Ο λόγος που οι περισσότερες Porsche έχουν τον διακόπτη μίζας αριστερά!

Αν έχεις μπει σε Porsche, τότε θα ξέρεις πως ο διακόπτης της μίζας για το κλειδί είναι στo ταμπλό, αριστερά του τιμονιού. Και υπάρχει λογική απάντηση για αυτό.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Στην αυτοκίνηση, υπάρχουν κάποιες μάρκες που στο πέρασμα των ετών έχουν διατηρήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αυτοκίνητά τους μοναδικά. Βέβαια, πλέον οι περισσότερες έχουν θυσιάσει αυτή την διαφορετικότητα στο βωμό της ομοιομορφίας και τον συμπαραγωγών αυτοκινήτων αναμεταξύ τους.

Δείτε επίσης: Γιατί δεν έχουν υαλοκαθαριστήρα πίσω, τα sedan αυτοκίνητα;

Παρόλα αυτά, η Porsche από τα πρώτα της χρόνια έως και σήμερα διατηρεί ένα χαρακτηριστικό που συναντά κανείς στα αυτοκίνητά της (στα περισσότερα μοντέλα, καθώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις φυσικά). Αυτό είναι ο διακόπτης της μίζας (της εκκίνησης του κινητήρα), ο οποίος βρίσκεται στο μέρος του ταμπλό αριστερά από το τιμόνι και όχι δεξιά, όπως είναι στα περισσότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως (και πάλι υπάρχουν και εξαιρέσεις). Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;


Πολλοί νομίζουν πως η γερμανική μάρκα το έκανε αυτό για να διαφέρει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Και αυτό γιατί πίσω από την επιλογή της αυτή, κρύβονται οι αγώνες και η στενή σχέση που είχαν κάποτε τα μοντέλα παραγωγής της με τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκδόσεις τους.

Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στο αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας. Όταν η Porsche συμμετείχε στον θρυλικό πλέον αγώνα αντοχής Le Mans θέλησε να δώσει ένα πλεονέκτημα στους οδηγούς της. Τότε τα αυτοκίνητα κατά την εκκίνηση ήταν παρατεταγμένα δεξιά της ευθείας εκκίνησης και οι οδηγοί έξω από αυτά, απέναντί τους.

Με το σήμα του αλυτάρχη, οι οδηγοί έτρεχαν προς τα αυτοκίνητα και έπρεπε να μπουν μέσα σε αυτά, να εκκινήσουν το μοτέρ και να ξεκινήσουν τον αγώνα. Προκειμένου λοιπόν οι οδηγοί της Porsche να κάνουν πιο γρήγορα, οι μηχανικοί σκέφτηκαν να τοποθετήσουν τον διακόπτη της μίζας στα αριστερά. Έτσι, ο οδηγός μπορούσε μπαίνοντας στο αγωνιστικό αυτοκίνητο να εκκινήσει το μοτέρ με το αριστερό χέρι, ενώ παράλληλα με το δεξί “κούμπωνε” την πρώτη στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Έτσι, οι οδηγοί της Porsche κέρδιζαν πολύτιμο χρόνο ο οποίος τους έδινε την δυνατότητα να φύγουν πρώτοι και να… ξεμπερδέψουν με τα πιο αργά αυτοκίνητα, τα οποίο θα τους καθυστερούσαν στους πρώτους γύρους, χτίζοντας την διαφορά από τους άλλους.

Φυσικά τα πράγματα άλλαξαν για λόγους ασφάλειας στο Le Mans, αλλά η μίζα στα αριστερά ήταν ήδη το σήμα κατατεθέν της γερμανικής μάρκας και έκανε σαφές το αγωνιστικό της DNA στους οδηγούς των πολιτικών μοντέλων της. Κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και video από την επίσκεψη του Κώστα Στεφανή στην Λειψία, πίσω στο 2005 και στην εκκλησία Νικολάι Κιρχ, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο της Ευρώπης αλλά και το μοναδικό που ανοίγει από αριστερά! Και αυτό γιατί η αναπαλαίωση και λειτουργία του ήταν δωρεά της Porsche, η οποία έχει εργοστάσιο στην πόλη και θέλησε να αφήσει το στίγμα της…

Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε και το video και αυτό από την αρχειοθήκη του τηλεοπτικού TractioN, στο οποίο ο Άρης Βωβός οδηγεί μία Porsche 911, με συνοδηγό φυσικά τον Κώστα Στεφανή!

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]