Κάμερα στο παρμπρίζ: Τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν είναι νόμιμο να καταγράφουμε με κάμερα όσα συμβαίνουν σε έναν δημόσιο δρόμο; Ας δούμε τι ισχύει σε Ελλάδα και Ευρώπη...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητα videos που προέρχονται από dashcam, έτσι ονομάζεται η κάμερα που στηρίζεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Είναι νόμιμο, όμως, να καταγράφει κανείς το ταξίδι του ή να δημοσιοποιεί το αρχείο; Τι αναφέρει η σχετική νομοθεσία για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες;

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνουν οι αριθμοί στις διαστάσεις ελαστικών; 

Ξεκινώντας από τη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις έτσι και εδώ το τοπίο είναι κάπως…θόλο. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν θεωρείται παράβαση το να τοποθετήσετε μία κάμερα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να καταγράφετε τη διαδρομή. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση του υλικού μπορεί να επιφέρει κυρώσεις. Το παράδοξο είναι ότι ενώ απαγορεύεται η δημοσίευση και η χρήση του από ασφαλιστικές εταιρίες (σε άλλες χώρες παρέχουν και εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια σε περίπτωση τοποθέτησης dash cam), το αρχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν κάποιος βρεθεί κατηγορούμενος. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως υπάρχουν ήδη αρκετά αυτοκίνητα τα οποία εφοδιάζονται με κάμερα/κάμερες καταγραφής.


Τι λέει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η Αρχή επισημαίνει ότι, αναλόγως των τεχνικών χαρακτηριστικών της συσκευής, αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς επεξεργασίας. Ως εκ τούτου, αν δεν διασφαλίζεται τεχνικώς ότι ο σκοπός της επεξεργασίας είναι μόνον η απόδειξη ατυχήματος, δεν προκύπτει αν η ανωτέρω επεξεργασία μπορεί να θεωρηθεί ως επεξεργασία που πραγματοποιείται για αποκλειστικώς προσωπικές δραστηριότητες ή όχι – οπότε και, στην τελευταία αυτή περίπτωση, έχει εφαρμογή ο ν. 2472/1997.

Σε κάθε περίπτωση, η Αρχή εξέφρασε την άποψη ότι εγείρονται ζητήματα ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων τρίτων προσώπων – ειδικότερα:
α) Σε περίπτωση μόνιμης και συνεχούς καταγραφής, ο σκοπός και η αναλογικότητα της επεξεργασίας δεν μπορούν να προσδιορισθούν και να περιορισθούν επαρκώς,
β) Οι τρίτοι, διερχόμενοι ή εμπλεκόμενοι σε ατύχημα, δεν μπορούν να ενημερωθούν για την πραγματοποιούμενη επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, έτσι ώστε να ασκήσουν και τα περαιτέρω δικαιώματά τους,
γ) Επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα συντρέχουν και στην περίπτωση που θα μπορούσε η χρήση της συσκευής από κάθε ιδιώτη-χρήστη να θεωρηθεί ως επεξεργασία που πραγματοποιείται για αποκλειστικώς προσωπικές δραστηριότητες. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να προσβάλλεται με βάση τις γενικές διατάξεις του δικαίου το δικαίωμα στην προσωπικότητα του προσώπου που καταγράφεται.

Τι ισχύει στην πράξη:
Οι αστυνομικές αρχές μπορούν να ζητήσουν αντίγραφο του βίντεο από Dash Cam στο πλαίσιο της έρευνας ενός εγκλήματος. Η παροχή προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο από Dash Cam, στις αρχές επιβολής του νόμου επιτρέπεται με βάση τη σχετική νομοθεσία. Η αρμόδια αρχή πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι το υλικό είναι απαραίτητο για τη διερεύνηση ή τη δίωξη ενός αδικήματος και, ει δυνατόν, η αίτηση για τη λήψη του υλικού θα πρέπει να λαμβάνεται εγγράφως. Επομένως μπορούμε να χρησιμοποιούμε dash cam ή κάθε άλλη κάμερα και αν έχουμε σκοπό να δημοσιοποιήσουμε το υλικό θα πρέπει να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα (πρόσωπα, πινακίδες κλπ.), καθώς αν κάποιος δει τον εαυτό του, το αυτοκίνητό του κλπ. μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του ανθρώπου που δημοσίευσε το video.

Τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης
Εξίσου περίεργη είναι και η νομοθεσία στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κάμερα ή όχι. Για παράδειγμα στην Ελβετία η χρήση της κάμερας δεν απαγορεύεται, αλλά πρέπει να υπάρχει νόμιμος λόγος που γίνεται η βιντεοσκόπηση. Επιπλέον θα πρέπει να το γνωρίζουν όσοι φαίνονται στο video πως βιντεοσκοπούνται. Παρομοίως, στην Ουγγαρία και την Πολωνία επιτρέπεται η χρήση της κάμερας, αλλά πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός σε προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμα tips για ασφαλές & ευχάριστο ταξίδι (+Video)

Σε άλλες χώρες, η νομοθεσία είναι σαφής και πολύ αυστηρή. Στην Πορτογαλία απαγορεύεται η χρήση της κάμερας. Παρόμοια τακτική ακολουθεί και το Λουξεμβούργο, όπου μπορείτε να έχετε την κάμερα στηριγμένη, αλλά απαγορεύεται να καταγράφετε. Στο Βέλγιο επιτρέπεται η καταγραφή, αλλά απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση του αρχείου.

Αντιθέτως, υπάρχουν και χώρες όπου η νομοθεσία δεν απαγορεύει τίποτα. Στη Ρωσία για παράδειγμα δεν απαγορεύεται η χρήση και δημοσιοποίηση. Αυτός ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που αυτή η χώρα μας έχει «χαρίσει» πολλά ευτράπελα από τους δημόσιους δρόμους. Το ίδιο ισχύει και στην Πολωνία, όπου η μόνη σας υποχρέωση είναι η διαγραφή προσώπων και αριθμών κυκλοφορίας σε περίπτωση δημοσίευσης του video.

Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος, Μιχάλης Ντιβέρης

Πηγή: Με πληροφορίες από lawspor.gr και skoda-storyboard.com

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.