Peel P50 – Το μικρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο

Σήμερα, σε συνέχεια του αφιερώματός μας στα μικρά αυτοκίνητα με μεγάλη ιστορία, θα γνωρίσουμε το μικρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Το νησί του Μαν (Isle of Man) στη Μεγάλη Βρετανία, έχει μεταξύ άλλων ενδιαφέρουσα ιστορία στο χώρο της αυτοκίνησης καθώς στα εδάφη του έχουν γεννηθεί μεταξύ άλλων τα πιο μικρά (ίσως και πιο… αστεία) αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ο λόγος για τα Peel 50 και Trident της Peel Engineering Company, η οποία ιδρύθηκε στην ομώνυμη τοποθεσία που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Νήσου του Μαν. Η εταιρεία αρχικά κατασκεύαζε βάρκες από υαλοβάμβακα και fairings για μοτοσικλέτες, περίφημα για το σχήμα και το μέγεθός τους, που κάλυπτε ακόμη και τα χέρια του αναβάτη. Ωστόσο στην πορεία είπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην μίκρο-αυτοκίνηση. Έτσι το 1962 γεννήθηκε το μικρότερο αυτοκίνητο παραγωγής, το Peel 50, το οποίο μάλιστα το 2010 κατάφερε να μπει και στο βιβλίο Guinness, κατακτώντας το αντίστοιχο ρεκόρ.

Το Peel 50 είχε μήκος 1,37 μέτρα, πλάτος 99 εκατοστά, ύψος μόλις ένα μέτρο και βάρος 59 κιλών. Ήταν ιδανικό για να μεταφέρει εντός πόλης “έναν ενήλικα και μία σακούλα με ψώνια” όπως άλλωστε δήλωνε χαρακτηριστικά και η εταιρεία. Διέθετε τρείς τροχούς και πέραν αυτών μόνο τα απαραίτητα και μονάκριβα, δηλαδή μία πόρτα στα αριστερά, ένα κάθισμα, έναν προβολέα και έναν υαλοκαθαριστήρα.


Κάτω από το καπό του βρισκόταν ένας κινητήρας της DKW χωρητικότητας 49 κ.εκ. ο οποίος του χάριζε την τελική ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα, η οποία φάνταζε ιλιγγιώδης για τον οδηγό του Peel 50. Ο κινητήρας συνεργαζόταν με ένα χειροκίνητο σασμάν τριών σχέσεων, απούσης όμως της όπισθεν, η οποία αντικαθίσταντο από μία χειρολαβή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να το τραβάς κατά εκεί που θες να το μανουβράρεις, τοποθετήσεις, παρκάρεις κ.ο.κ.

Η συνολική του παραγωγή σταμάτησε το 1966 και έφτασε τα 47 αυτοκίνητα, με τα περισσότερα από αυτά να σώζονται μέχρι σήμερα όντας πλέον συλλεκτικά και εκτίθενται είτε σε μουσεία, είτε σε ιδιωτικές συλλογές. Το Peel 50 τράβηξε αρκετές φορές πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ περίφημες είναι οι βόλτες του εντός κτηρίων, όπως το 1963 στον πύργο του Blackpool όπου μπήκε στον ανελκυστήρα και ανέβηκε μέχρι το μπαλκόνι του τελευταίου ορόφου, ή όπως το 2008 όταν ο Jeremy Clarkson έκοβε βόλτες με το Peel 50 μέσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού BBC.

Λίγο πριν τερματιστεί η παραγωγή του Peel 50, το 1964, έκανε την εμφάνισή του το μεγαλύτερο, σε όγκο, αδερφάκι του, το Trident, το οποίο ήταν επίσης τρίκυκλο και λιλιπούτειο, ωστόσο ήταν πλήρως ανανεωμένο σχεδιαστικά και μπορούσε να φιλοξενήσει δύο άτομα, έχοντας μήκος 1,85 μέτρα, πλάτος 99 εκατοστά και βάρος 150 κιλά.

Έπαιρνε ζωή με τον ίδιο ακριβώς κινητήρα, δηλαδή τον DKW των 49 κ.εκ. και των 4,2 ίππων, ωστόσο μερικά από τα 45 Peel Trident που κατασκευάστηκαν συνολικά, είχαν κάτω από το καπό τους έναν κινητήρα Triumph Tina 99 κ.εκ. ενώ και στις δύο περιπτώσεις τη μετάδοση της κίνησης αναλάμβανε ένα χειροκίνητο σασμάν τριών σχέσεων, με την όπισθεν απούσα, όπως πάντα.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.