Τεχνικό: Τι είναι το βολάν διπλής μάζας; (+video)

Σίγουρα θα έχετε ακούσει στο παρελθόν ότι ένα αυτοκίνητο φέρει βολάν διπλής μάζας. Ας δούμε που διαφέρει συγκριτικά με ένα "συμβατικό" βολάν...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Κόστος ανταλλακτικών

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στη λειτουργία του βολάν και πατώντας εδώ μπορείτε να μελετήσετε τη λειτουργία του συγκεκριμένου εξαρτήματος. Αυτή τη φορά θα δώσουμε έμφαση στην εξελιγμένη του μορφή που ονομάζεται βολάν διπλής μάζας.

Τεχνικό: Πώς λειτουργεί το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη; (+video)

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα εξάρτημα με μεγάλη μάζα που βρίσκεται στην έξοδο του στροφαλοφόρου άξονα και είναι συνδεδεμένο με αυτόν. Σκοπός της ύπαρξής του είναι να συμβάλλει στην προσπάθεια του κινητήρα να τροφοδοτεί σταθερά με κινητική ενέργεια το σύστημα μετάδοσης, κάτι που δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την ύπαρξη του βολάν, ή σφονδύλου, όπως εναλλακτικά ονομάζεται.


Στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν τους κραδασμούς από την παλινδρομική κίνηση του κινητήρα, οι εταιρείες τοποθετούν ένα βολάν διπλής μάζας. Ονομάζεται έτσι διότι αποτελείται κυρίως από δύο μάζες. Η μία είναι τοποθετημένη επάνω στον κινητήρα και κινείται μαζί με τον στροφαλοφόρο άξονα. Η δεύτερη δίνει την κίνηση στο σύστημα μετάδοσης.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG Speedshift DCT – Ένα από τα καλύτερα σασμάν του πλανήτη

Οι δύο αυτές μάζες αποτελούν μεν ένα εξάρτημα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μεταξύ τους μία σχετική κίνηση. Η δευτερεύουσα μάζα, όπως ονομάζεται, παίρνει κίνηση από την πρωτεύουσα που βρίσκεται στον στροφαλοφόρο, αλλά με μία διαφορά. Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται ελατήρια, τοποθετημένα συνήθως στην εξωτερική διάμετρο. Αυτά τα ελατήρια ομαλοποιούν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του συστήματος μετάδοσης και μηδενίζουν κάθε κραδασμό που έρχεται από τον κινητήρα.

Το αποτέλεσμα είναι μία σαφώς πιο “πολιτισμένη” μετάδοση της κίνησης προς το κιβώτιο ταχυτήτων. Ακολουθεί ένα video στο οποίο θα παρατηρήσουμε την σχετική κίνηση των δύο μαζών που δημιουργούν τα ελατήρια ώστε να μειωθούν οι ταλαντώσεις από το μοτέρ.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.