Ποιος και πως είχε την ιδέα της διαγράμμισης των δρόμων; (+video)

Η διαγράμμιση των δρόμων μοιάζει αυτονόητη στις μέρες μας, δεν ήταν όμως έτσι ανέκαθεν. Ας δούμε λοιπόν πως προέκυψε, ποιος την σκέφτηκε και με ποια αφορμή.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Κυκλοφορώντας καθημερινά και οδηγώντας το αυτοκίνητό μας, πολλά πράγματα μας φαίνονται αυτονόητα και ποτέ δεν έχουμε αναρωτηθεί πως προέκυψαν. Ένα από αυτά είναι και η διαγράμμιση των δρόμων, η οποία αποτελεί ιδέα του Edward N. Hines.

Ο Edward N. Hines ήταν πρωτοπόρος στην κατασκευή δρόμων και πιστώνεται με την ιδέα της διαγράμμισης σε δρόμο, με την πρώτη εφαρμογή της να γίνεται το 1911 στον River Road του Trenton στο Wayne Country. Ο ίδιος είχε πει πως η ιδέα του ήρθε βλέποντας μια διαρροή γάλακτος από ένα φορτηγό που μετέφερε γάλα. Το σημάδι που άφηνε στον δρόμο το γάλα, τον έκανε να σκεφτεί πως η διαγράμμιση ήταν ότι χρειαζόταν για τον διαχωρισμό του δρόμου σε δύο λωρίδες κατεύθυνσης.

Υπάρχει όμως και άλλη μία ιστορία, μία 6ετία μετά. Προφανώς τότε, πίσω στο 1900 η διάδοση των ιδεών δεν ήταν εύκολη και δεν γινόταν από την μια στιγμή στην άλλη. Σε ένα μέρος λοιπόν του αυτοκινητόδρομου 10 κοντά στο Indio της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. που ονομάζεται Doctor June McCarroll Memorial Freeway λέγεται πως η Doctor June McCarroll είχε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί μια γραμμή στο κέντρο του δρόμου για να επισημανθούν δύο ξεχωριστές λωρίδες.


Η ιδέα της φέρεται να γεννήθηκε το 1917, όταν εκείνη και το Ford Model T της ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα φορτηγό και αναγκάστηκε να βγει εκτός δρόμου για να αποφύγει την σύγκρουση.

Τότε σκέφτηκε πως μία λωρίδα στο κέντρο του δρόμου που θα τον χώριζε σε δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα βοηθούσε στην οδική ασφάλεια όλων. Και έτσι και έγινε. Αυτή ήταν η πρώτη διαγράμμιση σε δρόμο της συγκεκριμένης πολιτείας.

Βέβαια, όπως θα δείτε και στο video πιο κάτω από το κανάλι The History Guy στο YouTube, οι άνθρωποι από πολύ παλιά συνήθιζαν να χωρίζουν τους δρόμους ποικιλοτρόπως και για διαφορετικούς λόγους.

Όπως και να έχει, πλέον οι διαγραμμίσεις είναι παρούσες σχεδόν σε όλους τους δρόμους, ενώ έχουν εξελιχθεί ώστε να υπάρχει συγκεκριμένη σημασία ανάλογα με τον τύπο τους (διπλή διαγράμμιση, διακεκομμένη κλπ.)

Μάλιστα αναμένεται να εξελιχθούν κι άλλο, καθώς είναι αυτές οι οποίες θα καθορίζουν και την συμπεριφορά των αυτόνομων αυτοκινήτων στο μέλλον, αφού οι αισθητήρες θα τις διαβάζουν και θα αντιλαμβάνονται πως πρέπει να κινηθεί το αυτόνομο όχημα.

Για να δείτε το video με υπότιτλους, επιλέξτε το σχετικό εικονίδιο κάτω δεξιά και μετά κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων και επιλογή “υπότιτλοι” και “αυτόματη μετάφραση” και επιλογή γλώσσας φυσικά.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]