Τι είναι το TwinPower Turbo της BMW; Είναι Twin-Turbo; (+video)

Όταν αποκαλύφθηκε η τεχνολογία TwinPower Turbo της βαυαρικής φίρμας, δημιουργήθηκαν παρερμηνείες. Ας δούμε τι είναι και αν έχει σχέση με το twin-turbo...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Μία τεχνολογία που είχε μπερδέψει πολύ κόσμο τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκε ήταν το «TwinPower Turbo» της BMW. Ας δούμε πως λειτουργούν αυτού του είδους οι κινητήρες και αν αυτό το «twin» παραπέμπει όντως σε διπλό turbo.

Τεχνικό: Τι είναι το intercooler και πως λειτουργεί (+video) 

Για τος Βαυαρούς η τεχνολογία εμφανίστηκε ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για downsizing. Aποτέλεσε την αιτία που ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας αντικαταστάθηκε από τετρακύλινδρο χωρίς να ελαττωθεί η ισχύς. Παράλληλα, βελτιώθηκε η απόκριση του νέου κινητήρα, ενώ μειώθηκαν σημαντικά κατανάλωση και ρύποι.


Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι TwinPower Turbo και Twin-Turbo δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους παρόλο που το όνομα του πρώτου παραπέμπει στο δεύτερο. Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το Twin-Turbo, το οποίο σε κάθε περίπτωση παραπέμπει σε δύο ξεχωριστά turbo που αναλαμβάνουν την υπερπλήρωση του κινητήρα.

Η τεχνολογία «TwinPower Turbo» κρύβει μία ιδιαιτερότητα, αυτή που χαρακτηρίζει κάθε twin-scroll σύστημα υπερπλήρωσης. Στο θερμό μέρος της τουρμπίνας, τα καυσαέρια έρχονται στην φτερωτή μέσω εξάτμισης, η οποία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο ένα «ταξιδεύουν» τα καυσαέρια 1ου και 3ου κυλίνδρου, ενώ στο δεύτερο τα καυσαέρια 2ου και 4ου. Παρομοίως, σε ένα εξακύλινδρο μοτέρ, στο ένα μέρος κινούνται τα καυσαέρια 1ου, 3ου και 5ου κυλίνδρου, ενώ στο άλλο τα 2ου, 4ου και 6ου.

Αυτός ο διαχωρισμός των καυσαερίων προσφέρει βελτίωση της απόκριση, μειώνοντας το φαινόμενο της υστέρησης (turbo lag). Επιπλέον, η μία θυρίδα είναι στενότερη από την άλλη ώστε να αυξάνει την ταχύτητα των καυσαερίων στις χαμηλές στροφές. Η δεύτερη προσφέρει μεγαλύτερη παροχή, ώστε το turbo να γίνεται πιο αποδοτικό στις υψηλές στροφές. Ο συνδυασμός τους προσφέρει ικανοποιητική απόδοση σε όλο το φάσμα λειτουργίας.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι μπορεί ένας κινητήρας να είναι TwinPower Turbo, αλλά όχι Twin-Turbo.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.