Τεχνικό θέμα: Πώς λειτουργούν τα αμορτισέρ; (+video)

Αν δεν υπήρχε αυτό το εξάρτημα, το αυτοκίνητο θα συνέχιζε να ταλαντεύεται μετά από κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Πώς λειτουργεί ένα αμορτισέρ;

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Λίγο πολύ όλοι ξέρετε τι είναι τα αμορτισέρ και που βρίσκονται. Μαζί με τα ελατήρια, αποτελούν τα δημοφιλέστερα μέρη της ανάρτησης και η εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία. Ώρα να μάθουμε για ποιο λόγο υπάρχουν στο αυτοκίνητο και πως λειτουργεί ένα τυπικό αμορτισέρ.

Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο βρίσκονται στο σύστημα ανάρτησης είναι μέσα από την ελληνική ονομασία. Καλούνται αποσβεστήρες, διότι ο σκοπός της ύπαρξής τους είναι να «αποσβένουν» την ταλάντωση των ελατηρίων. Αν δεν υπήρχε το αμορτισέρ, η ταλάντωση του ελατηρίου θα συνεχιζόταν μετά από μία ανωμαλία του οδοστρώματος. Έτσι, τα ελαστικά θα έχαναν την επαφή με την άσφαλτο.

Τεχνικό: Σε πόση ώρα το λιπαντικό κυκλοφορεί στον κινητήρα; (+video)


Η αρχή λειτουργίας του αμορτισέρ έγκειται στην αντίσταση που ασκείται στην κίνηση ενός εμβόλου μέσα σε έναν θάλαμο γεμάτο με λάδι. Ένα τυπικό αμορτισέρ αποτελείται από έναν στεγανοποιημένο κυλινδρικό θάλαμο, μέσα στον οποίο τοποθετείται λιπαντικό με το ιξώδες που επιθυμεί ο κατασκευαστής. Επιπλέον, βασικό του μέρος είναι το έμβολο, το οποίο κινείται ανάλογα με τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Το λιπαντικό δημιουργεί αντίσταση στην κίνηση του εμβόλου «φρενάροντας» την κίνησή του. Έτσι, η ταλάντωση γίνεται φθίνουσα. Ανάλογα με τη σκληρότητα που επιθυμεί ο κατασκευαστής, δημιουργούνται αντίστοιχου εμβαδού δίοδοι στη βάση του εμβόλου. Οι μεγάλες οπές δημιουργούν μικρή αντίσταση στο πέρασμα του εμβόλου μέσα από το λιπαντικό, ενώ αντίθετα οι μικρές οπές δημιουργούν μεγάλη αντίσταση κάνοντας το αμορτισέρ πιο σκληρό.

Γνωρίζετε τι είναι αυτοί οι δείκτες στα ελαστικά του αυτοκινήτου σας;

Ασφαλώς, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας ενός απλού αμορτισέρ. Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις το λιπαντικό αντικαθίσταται από αέριο, ή συνδυασμό αερίου και λιπαντικού. Πολλές φορές, μάλιστα, στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά συστήματα ανάρτησης. Δείτε το video που ακολουθεί για να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.