Τι είναι η σχέση συμπίεσης και πως υπολογίζεται;

Σε κάθε πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών, υπάρχει ένα μέγεθος που λέγεται σχέση συμπίεσης. Δείτε τι είναι και πως υπολογίζεται...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
μέση ταχύτητα εμβόλου

Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός κινητήρα, θα δείτε σίγουρα τη λέξη σχέση συμπίεσης. Είναι ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη του κινητήρα, όπως ο κυβισμός ή η ιπποδύναμη. Ας δούμε τι είναι και πως πως υπολογίζεται!

Φανταστείτε ότι έχουμε έναν τρικύλινδρο κινητήρα, όπου ο κυβισμός του είναι 1.500 κ.εκ. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα του κάθε κυλίνδρου είναι 500 κ.εκ. Για να υπολογίσουμε τη σχέση συμπίεσης πρέπει να γνωρίζουμε και τον όγκο του θαλάμου καύσης. Ο θάλαμος καύσης είναι ο χώρος που δημιουργείται όταν το έμβολο βρίσκεται στο Άνω Νεκρό Σημείο.

Γνωρίζετε τι είναι ο αισθητήρας λάμδα;


Γνωρίζοντας αυτά τα δύο μεγέθη, με απλές πράξεις μπορούμε να υπολογίσουμε το ζητούμενο μέγεθος. Αρχικά, θα πρέπει να προσθέσουμε την χωρητικότητα του ενός κυλίνδρου με τον όγκο του θαλάμου καύσης. Στη συνέχεια, η διαίρεση του αθροίσματος που θα προκύψει με τον όγκο του θαλάμου καύσης θα μας δώσει το νούμερο που ψάχνουμε.

Στο παράδειγμά μας, λοιπόν, το άθροισμα 500+50 είναι 550 κ.εκ. Διαιρώντας με τον όγκο θαλάμου καύσης έχουμε 550:50 ή αλλιώς 11:1. Ο αριθμός που προέκυψε είναι η σχέση ή λόγος συμπίεσης του κινητήρα.

Άλλος ένας, πιο άμεσος τρόπος υπολογισμού είναι να παρατηρήσουμε τον όγκο που δημιουργείται στον κινητήρα όταν το πιστόνι βρίσκεται στο Κάτω Νεκρό Σημείο. Πολύ απλά διαπιστώνει κανείς ότι ο χώρος που δημιουργήθηκε είναι το άθροισμα χωρητικότητας κυλίνδρου και όγκου θαλάμου καύσης. Στη συνέχεια παρατηρούμε το χώρο που δημιουργείται όταν το έμβολο έχει μεταφερθεί στο Άνω Νεκρό Σημείο, που δεν είναι άλλος από τον όγκο του θαλάμου καύσης.

Στο παράδειγμά μας, όταν το έμβολο είναι στο ΚΝΣ, δημιουργείται χώρος 550 κ.εκ. Όταν το έμβολο βρίσκεται στο ΑΝΣ, ο χώρος είναι 50 κ.εκ. Μία διαίρεση του συνολικού όγκου στο ΚΝΣ προς τον όγκο στο ΑΝΣ μας δίνει και πάλι αποτέλεσμα 11:1.

Τεχνικό: Τι γνωρίζετε για το Αβάνς; Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε

Ουσιαστικά, η σχέση συμπίεσης είναι ένα μέγεθος που εκφράζει την πίεση που θα αναπτυχθεί στο καύσιμο μείγμα. Ασφαλώς σε έναν κινητήρα με μεγαλύτερη σχέση συμπίεσης, έχουμε αυξημένη πίεση. Έτσι, το έργο που παράγεται κατά τη φάση της εκτόνωσης είναι μεγαλύτερο και, κατ’ επέκταση, η ιπποδύναμη αυξάνεται.

Βέβαια, υπάρχει κάποιο όριο στην τιμή που θα έχει ανάλογα με το καύσιμο που χρησιμοποιείται. Αν ξεπεραστεί αυτό, εμφανίζεται το φαινόμενο της αυτανάφλεξης του μείγματος με καταστροφικές συνέπειες για τον κινητήρα.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.