Αλυκή Βοιωτίας: Ιδανικό θερινό ησυχαστήριο

Όταν το καλοκαίρι μάς χτυπά την πόρτα, ο νους ταξιδεύει σε κοντινές εξορμήσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και απόστασης

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Καλοκαίρι και θάλασσα είναι έννοιες συνυφασμένες στην Ελλάδα, οπότε ταυτόχρονα με την οριστική βελτίωση του καιρού αρχίζει και η αναζήτηση προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Μια περίπτωση απόδρασης με χαμηλό κόστος είναι η Αλυκή Βοιωτίας, μια τοποθεσία που σπάνια εντάσσεται στους «λαμπερούς» τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Στην Αλυκή


Η Αλυκή είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στον Νομό Βοιωτίας και η μεγαλύτερη κοντινή πόλη είναι η Θήβα. Βρίσκεται σε έναν απομονωμένο κολπίσκο που, αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στην Αθήνα, προσφέρεται για απόδραση από όλους και όλα. Βρέχεται από τα νερά του κόλπου των Αλκυονίδων και η πρόσβαση γίνεται μέσω Πλαταιών και Λεύκτρων Βοιωτίας, από μία διαδρομή σε υψόμετρο, προτού ξεκινήσει η κατάβαση για το χωριό. Μάλιστα, από την κορυφή και πριν από την κατάβαση η θέα είναι πολύ όμορφη, προδιαθέτοντας θετικά τους ταξιδιώτες για αυτό που θα ακολουθήσει.

Το γεγονός ότι στην Αλυκή κατοικούν, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 279 άτομα καταδεικνύει την ηρεμία που θα συναντήσει όποιος επιδιώξει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο εκεί. Μπορεί οι μόνιμοι κάτοικοι να είναι λίγοι, όμως στην Αλυκή υπάρχουν πολλά σπίτια και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το χωριό έχει πολλή ζωή. Σήμα κατατεθέν είναι η αλυκή του, δηλαδή ο τόπος συγκέντρωσης αλατιού που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, δέχεται την επίσκεψη λουόμενων.

Η αλυκή διαθέτει εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα και βρίσκεται σε απόσταση βολής από τη θάλασσα, ενώ κάθε εποχή του χρόνου έχει τον ανάλογο χρωματισμό, που κυμαίνεται μεταξύ λευκού και ροζ, ανάλογα με τον βαθμό που έχει εξατμιστεί το νερό. Εκτός από την αλυκή, όποιος βρεθεί στο χωριό θα δει το τείχος από την αρχαία πόλη της Τίφας ή Σίφας, που σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές βρισκόταν εκεί που βρίσκεται σήμερα η Αλυκή. Τα ερείπια του κάστρου και η αλυκή δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό που προσφέρει μοναδικότητα στο χωριό.

Η θάλασσα τις περισσότερες φορές είναι ήρεμη, γεγονός στο οποίο βοηθάει η τοποθεσία, αφού ο κόλπος εμποδίζει τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων, ανεξάρτητα από τον καιρό. Η παραλία διαθέτει άμμο και βότσαλο, είναι αρκετά ρηχή και εύκολα προσβάσιμη, οπότε η Αλυκή καθίσταται ελκυστικός προορισμός τόσο για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας όσο και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είναι πολλά, αλλά όσα χρειάζονται ώστε το χωριό να διατηρήσει τον χαρακτήρα του, δηλαδή το μέρος που επιλέγει ένας ταξιδιώτης για απόλυτη χαλάρωση. Μια και αναφερόμαστε σε χαλάρωση, το περπάτημα στην παραλία και το λιμανάκι ανάμεσα στις βάρκες ενδείκνυται. Όσον αφορά το φαγητό, υπάρχουν λύσεις για κάθε γούστο, από φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά έως κρέας από κοντινές περιοχές. Ταυτόχρονα, στις ταβέρνες προσφέρουν φρέσκιες πίτες ή τυρί Παρνασσού, ενώ ιδιαίτερα εύγευστα είναι τα παραδοσιακά λικέρ. Για τη βραδινή έξοδο υπάρχουν ένα beach bar και καφετέριες-μπαρ, ωστόσο είναι λογικό όσοι επιλέγουν την Αλυκή να δίνουν έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά της, μένοντας μακριά από τη φρενήρη νυχτερινή ζωή που προσφέρουν άλλα μέρη της Ελλάδας.

Κοντινές εξορμήσεις και ιστορικά μνημεία

Αν και εκ πρώτης όψεως φαντάζει απομονωμένη, η πραγματικότητα για την Αλυκή είναι διαφορετική. Από τη στιγμή που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της ηπειρωτικής χώρας, μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για μεγαλύτερες πόλεις και αφετηρία για ενδιαφέρουσες εκδρομές. Ειδικά εντός του Nομού Βοιωτίας στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν πόλεις, βουνά, τοποθεσίες και διαδρομές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μπορούν να ικανοποιήσουν ιδιαίτερα όσους αρέσκονται στην οδήγηση.

Από πλευράς πόλεων, πιο κοντινές είναι η Θήβα και η Λιβαδειά, για την προσέγγιση των οποίων απαιτείται περίπου μία ώρα, ενώ εντός του ορίου των δύο ωρών βρίσκονται περιοχές όπως οι Δελφοί, η Αράχωβα και η Ιτέα. Επειδή το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι προφανώς πιο «σφικτό» από την Εθνική Οδό, αν και τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά, ο χρόνος που απαιτείται είναι σαφώς περισσότερος, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε δρόμους αυτής της χάραξης.

Εκτός από τις πόλεις που προαναφέραμε, υπάρχουν και τοποθεσίες με ιστορικό, θρησκευτικό ή φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Οι φίλοι της Ιστορίας θα θελήσουν να επισκεφθούν τις Πλαταιές με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο στο σημείο που διεξήχθη μια από τις πιο σημαντικές μάχες του πολέμου μεταξύ Ελλήνων και Περσών, το 479 π.Χ. Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή βρίσκεται ένας ναός της Ήρας, ενώ μέχρι και σήμερα σώζεται μέρος από τις οχυρώσεις της πόλης, που είχαν χτιστεί πριν από περίπου 25 αιώνες.

Στο πνεύμα εκείνης της εποχής εντάσσεται και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στα Λεύκτρα, όπου δεσπόζει το αναστηλωμένο τρόπαιο που είχε στήσει ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας για να τιμήσει τη νίκη των Θηβαίων επί της Σπάρτης. Επιπλέον, ιστορικού ενδιαφέροντος σημεία στη Βοιωτία είναι η Λιβαδόστρα, για την οποία θα επεκταθούμε παρακάτω, καθώς βρίσκεται σε μια από τις παραλίες της περιοχής, αλλά και η Εύτρηση, αρχαία ελληνική πόλη κοντά στις Θεσπιές, στην οποία βρέθηκε ένας Κούρος του 6ου αιώνα π.Χ., που στεγάζεται πλέον στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Για φυσιολάτρες και όχι μόνο

Στη Βοιωτία, πέραν των ιστορικών μνημείων, δεσπόζει η παρουσία του Ελικώνα, βουνού με υψηλότερη κορυφή στα 1.748 μέτρα, που χαρακτηρίζεται από την όμορφη και σε πολλές περιπτώσεις άγρια φύση. Εκτός από τα ιστορικά μνημεία, η περιοχή διαθέτει και ενδιαφέρον θρησκευτικού χαρακτήρα, καθώς στη Βοιωτία βρίσκεται μία από τις πιο σημαντικές Ιερές Μονές της χώρας. Ο λόγος για την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, που χτίστηκε το 946, θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής, ενώ είναι μία εκ των τριών Ιερών Μονών της Ελλάδας που έχει ενταχθεί στην κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακόμη, στο βόρειο κομμάτι βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και «δένει» αρμονικά με την πανέμορφη φύση της περιοχής. Ο Ελικώνας όμως προσφέρει ιδανικό πεδίο για πεζοπορία και καλύτερη γνωριμία με τη φύση, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τον επιλέγουν επίσης για βόλτες με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και ορεινά σπορ.

Επιπλέον, οι φίλοι της τέχνης ζουν κάθε καλοκαίρι μια μοναδική εμπειρία με το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας, που διεξάγεται τον Ιούλιο κοντά στο χωριό Κυριάκι, προσελκύοντας πολλούς θεατές που κατασκηνώνουν εκεί για να ακούσουν γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες μέσα στην καταπράσινη φύση. Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάποιος!

Παραλίες

Η παραμονή στην Αλυκή μπορεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας. Σε περίπτωση όμως που κάποιος επιθυμεί να γνωρίσει και άλλες παραλίες εκτός από εκείνες του χωριού, η ποικιλία επιλογών είναι αρκετή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραλία του Αγίου Νικολάου, οικισμού με πολλά εξοχικά σπίτια, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αλυκή, η οποία είναι η μεγαλύτερη της περιοχής και διακρίνεται για το μεγάλο μήκος και την ηρεμία της, καθώς πολύ σπάνια σηκώνει κύμα.

Εφόσον οι ταξιδιώτες θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις, υπάρχουν αρκετές ακόμη προτάσεις για κολύμπι, σε παραλίες που είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστές. Οι παραλίες στον Άγιο Βασίλειο και στο Καλαμάκι συνδυάζουν ήρεμο μπάνιο με φρέσκους μεζέδες δίπλα στη θάλασσα. Μπορεί να απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα, ωστόσο θα πρέπει να υπολογιστεί πως η διαδρομή κρατάει κοντά στη μία ώρα, καθώς το οδικό δίκτυο δεν επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες.

Συνεχίζοντας με τις παραλίες της περιοχής, περνάμε στη Λιβαδόστρα, η οποία, εκτός από το προφανές ενδιαφέρον, έχει και μεγάλη ιστορική σημασία. Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της περιοχής των Πλαταιών, καθώς μεταξύ άλλων βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και την Ακρόπολη της Κρεύσιδος, ενώ από εκεί είχε ανασυρθεί ένα χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα που βρίσκεται πια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κλείνοντας, σημειώστε την παραλία στον οικισμό Σαράντη, κοντά στη Θίσβη, η οποία χαρακτηρίζεται, όπως οι περισσότερες της περιοχής, από τα αλμυρίκια και το ψιλό χαλίκι.

Εν κατακλείδι, η Αλμυρή Βοιωτίας αποτελεί μια απροσδόκητη έκπληξη για όσους την επιλέξουν, προσφέροντας ιδανικό πεδίο για χαλάρωση και απομάκρυνση από την πίεση της καθημερινότητας. Το γεγονός μάλιστα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπημένη από όσους θέλουν να συνδυάσουν την ομορφιά της θάλασσας με στιγμές ηρεμίας, μακριά από τους – σε πολλές περιπτώσεις – ασφυκτικά φρενήρεις ρυθμούς των πιο διαδεδομένων καλοκαιρινών προορισμών.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, μέσω Θήβας. Η Αλυκή απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με τον χρόνο της διαδρομής να είναι περίπου 90 λεπτά. Αν και η διαδρομή μέχρι τη Θήβα είναι καλή, λόγω Εθνικής Οδού, εν τούτοις τα σχεδόν 40 χιλιόμετρα μεταξύ Θήβας και Αλμυρής γίνονται μέσω επαρχιακού δρόμου και μοιραία η μέση ωριαία ταχύτητα μειώνεται. Πρόσβαση στην Αλμυρή είναι εφικτή και με λεωφορείο.

Το γνωρίζατε;

Από την Αλυκή περνούσε, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, μια από τις πιο γνωστές ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις. Η ειδική «Αλυκή – Ξηρονομή» ήταν φημισμένη για τη σκληρότητά της, καθώς στο οδόστρωμα υπήρχαν μεγάλες φυτευτές πέτρες, που έκαναν το έργο των πληρωμάτων πολύ δύσκολο. Μάλιστα, το αστείο που κυκλοφορούσε για τη συγκεκριμένη ειδική στις τάξεις των αγωνιζομένων ήταν πως θα μπορούσαν να αποστείλουν σχετική ενημέρωση στη NASA, καθώς το έδαφος ήταν κατάλληλο για τις έρευνές της.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.