Χρήσιμα: Υπολογίσαμε πόσα λίτρα ανά 100 χλμ. “καίει” ο κλιματισμός!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλιματισμός αυξάνει την κατανάλωση. Πήραμε χαρτί και μολύβι και υπολογίσαμε με ακρίβεια κατά πόσα λτ./100 χλμ. αυξάνεται η μέση κατανάλωση σε πόλη και ταξίδι...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Κλιματισμός

Πρόσφατα πέρασαν από το γκαράζ του TractioN δύο μοντέλα της Skoda, ένα Fabia με κινητήρα βενζίνης και ένα πετρελαιοκίνητο Kodiaq. Και τα δύο αυτοκίνητο έφεραν ψηφιακή οθόνη σε ρόλο πίνακα οργάνων, η οποία είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα ένδειξη στην ενότητα “καταναλωτές άνεσης”, αφού απεικόνιζε ακριβώς πόσα λίτρα καυσίμου “θυσιάζονται” ανά ώρα ώστε η καμπίνα να διατηρείται δροσερή. Με μερικούς υπολογισμούς ήμασταν σε θέση να μάθουμε την κατανάλωση κλιματισμού μέσα στην πόλη και στο ταξίδι, είτε πρόκειται για κινητήρα βενζίνης, είτε πετρελαίου.

Χρήσιμα: Τι κάνει το κουμπί με την ένδειξη “SYNC” στο σύστημα κλιματισμού;

Πριν πάμε στις αναλυτικές μας μετρήσεις, αξίζει να τονίσουμε ότι το πείραμα έγινε σε δύο καινούρια αυτοκίνητα με σύστημα αυτόματου, διζωνικού κλιματισμού. Τόσο στην πόλη, όσο και στο ταξίδι ρυθμίσαμε την θερμοκρασία καμπίνας στους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ η εξωτερική κυμαινόταν μεταξύ 28 και 32 βαθμών Κελσίου. Εννοείται ότι θα αναφερθώ σε κατανάλωση κλιματισμού από την ώρα που η καμπίνα “πιάνει” την επιθυμητή θερμοκρασία. Στα πρώτα λεπτά λειτουργίας του κλιματισμού, όπως είναι λογικό, η ένδειξη ήταν πολύ μεγάλη, αφού δούλευε στην μέγιστη ένταση.

Οδήγηση με κλιματισμό εντός πόλης
Με το που “έπιασε” την επιθυμητή θερμοκρασία η καμπίνα, είδα την ένδειξη κατανάλωσης κλιματισμού να σταθεροποιείται ελάχιστα κάτω από το 1/4 λτ. ανά ώρα, τόσο στο βενζινοκίνητο Fabia, όσο και στο Kodiaq με μοτέρ πετρελαίου (όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές εικόνες). Κινούμενος εντός πόλης, η μέση ταχύτητα διαμορφώθηκε στα 38 χλμ./ώρα. Κάνοντας τις πράξεις διαπίστωσα ότι ο κλιματισμός καταναλώνει 0,65 λτ./100 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Οδήγηση με κλιματισμό εκτός πόλης
Επανέλαβα το ίδιο “πείραμα” κινούμενος εκτός πόλης, σε διαδρομή που η μέση ταχύτητα διαμορφώθηκε στα 85 χλμ./ώρα. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, η ένδειξη κλιματισμού ήταν και πάλι “καρφωμένη” στο 1/4 λίτρου ανά ώρα και στα δύο αυτοκίνητα. Κάνοντας τις ίδιες πράξεις, υπολόγισα ότι αυτή τη φορά ο κλιματισμός αύξησε την μέση κατανάλωση κατά μόλις 0,3 λτ./100 χλμ.

Συμπέρασμα
Όπως βλέπετε, ο κλιματισμός “καίει” σχεδόν διπλάσιο καύσιμο εντός πόλης, λογικό μιας και κατανάλωσή του συνδέεται απόλυτα με τον χρόνο λειτουργίας του. Με τις τρέχουσες τιμές της βενζίνης (2,2 ευρώ το λίτρο), η ψύξη της καμπίνας κόστισε 1,43 ευρώ ανά 100 χλμ. στην πόλη και 0,66 ευρώ εκτός αυτής. Στην περίπτωση των αυτοκινήτων με diesel (τιμή 1,97 ευρώ το λίτρο), οι αντίστοιχες τιμές διαμορφώνονται στα 1,28 και 0,59 ευρώ αντίστοιχα.

Οι τιμές που είδατε δεν είναι απόλυτες, πιθανόν να διαφέρουν ελάχιστα από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Περιμένουμε και τις δικές σας παρατηρήσεις-μετρήσεις σχετικά με το πόσο αυξάνεται η κατανάλωση με την ενεργοποίηση του κλιματισμού.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.