Ονομασία αυτοκινήτων: Με έμπνευση τα στοιχεία της φύσης και όχι μόνο!

Πάμε να διαβάσουμε το τρίτο μέρος του αφιερώματός μας σχετικά με την ονομασία των αυτοκινήτων και από που προέρχεται αυτή.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις ονομασίες των μοντέλων με το τρίτο και τελευταίο μέρος του. Σε αυτό θα δούμε ονομασίες που είχαν ως πηγή έμπνευσης τον πλανήτη μας και τα στοιχεία της φύσης!

Ταξιδεύοντας στον κόσμο
Πολλοί είναι οι κατασκευαστές που κατά καιρούς επιλέγουν τοπωνύμια για να ονομάσουν τα μοντέλα τους με σκοπό να τους χαρίσουν μια ταξιδιάρικη πινελιά. Πρώτη και καλύτερη η Seat που -εκτός λίγων εξαιρέσεων- ουσιαστικά ακολουθεί το μοτίβο αυτό έχοντας χρησιμοποιήσει τοπωνύμια για να βαφτίσει περισσότερα από δέκα μοντέλα της, όπως τα Alhambra, Altea, Arona, Arosa, Ateca, Cordoba, Ibiza, Malaga, Marbella, Tarraco και Toledo. Σε μικρότερο βαθμό προτιμούν τις τοποθεσίες οι υπόλοιπες φίρμες, όπως το Nissan Murano, τα SUV της Hyundai Santa-Fe, Tucson και Veracruz που παραπέμπουν σε ατέλειωτες περιηγήσεις στις αχανείς οδικές αρτηρίες της αμερικανικής ηπείρου, μαζί με την Buick La Crosse και το πολυτελές SUV Porsche Cayenne. Ακόμη τα Opel Ascona, Monza, Monterey και Sintra, οι Alfa Romeo Brera, MiTo (Milano-Torino) και Stelvio, οι Cadillac Allante, Fleetwood και Seville, οι Chevrolet Colorado, Corsica, Malibu, Orlando, Rezzo και Tahoe, η Citroen Berlingo, τα Chrysler Aspen, Daytona και Saratoga, οι Ferrari Daytona, Italia, California, Portofino και Roma, τα Fiat Marengo και Siena, τα Ford Capri, Granada και Taunus, το Lada Samara, οι Lotus Europa και Evora, το Mitsubishi Sapporo, η Porsche Cayman, το Rover Montego, το TVR Tuscan, τα Subaru Baja και Tribeca, τα Toyota Sienna και Tacoma.

Στον αστερισμό της Toyota…
Μιλώντας για την Toyota αξίζει να αναφέρουμε την αδυναμία που τρέφει για το σύμπαν και το αποδεικνύει έχοντας βαφτίσει τρία μοντέλα της με ονόματα αστερισμών. Το Alphard είναι εκτός από Toyota και το πιο λαμπρό άστρο στον αστερισμό της Ύδρας. Το Corona είναι ο Στέφανος Βόρειος, αστερισμός στο βόρειο ημισφαίριο, γνωστός από την αρχαιότητα, καθώς καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Πτολεμαίο. Τέλος, το γνωστό μας από τα αθηναϊκά ταξί της περασμένης δεκαετίας, Carina, προέρχεται από τον αστερισμό της Τρόπιδας στο νότιο ημισφαίριο. Και από τους αστέρες του διαστήματος, πάμε στους επίγειους αστέρες και συναντάμε την Toyota Starlet, δηλαδή ένα ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του θεάματος. Στην αυτοκίνηση όμως το Starlet είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια παγκοσμίως.


Πέραν όμως των αστερισμών, η ιαπωνική εταιρεία έχει αδυναμία και στα στέμματα, καθώς μαζί με τη διττή σημασία της Corona, έχει ονομάσει τέσσερα μοντέλα της με το ίδιο όνομα, το στέμμα. Τα τέσσερα στέμματα της Toyota είναι τα Crown, Corona, Corolla (μικρό στέμμα στα Λατινικά) και το Camry (Kanmuri = στέμμα στα Ιαπωνικά).

Πολλές και οι λατινικές λέξεις που η Toyota μετέτρεψε σε μοντέλα όπως τα Auris, Avensis, Celica, Previa, Prius, Supra και Verso.

Περί ανέμων…
Η Volkswagen, κυρίως τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από τη δεκαετία του ’70 και έπειτα, αποφάσισε να τα βαφτίσει χρησιμοποιώντας ονόματα ανέμων. Όλοι γνωρίζουμε καλά, έχουμε σίγουρα οδηγήσει και πιθανώς κάποια στιγμή να είχαμε στην κατοχή μας ένα Golf ή ένα Polo και ίσως πολλοί θεωρούσαμε πως αναφέρονται στα αντίστοιχα αθλήματα. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Έτσι λοιπόν υπάρχουν αρκετά μοντέλα της Volkswagen πoυ έχουν ονομαστεί από ανέμους και συγκεκριμένα τα Golf (Gulf Stream – το γνωστό ρεύμα του Κόλπου), Polo (Polar Wind – πολικός άνεμος), Passat (Trade Wind – ανατολικοί άνεμοι), Scirocco (Sirocco – ο γνωστός μας νοτιοανατολικός Σορόκος), Jetta (Jet Stream – δυτικοί άνεμοι), Bora (ο κρύος και ξηρός βορειοανατολικός άνεμος που πνέει στη βόρεια Αδριατική) και βέβαια το Vento που στα Ιταλικά σημαίνει άνεμος.

…και υδάτων
Η Fiat έχει αδυναμία και στη θάλασσα και μας το έχει αποδείξει ονομάζοντας αρκετά μοντέλα της από ιταλικές θαλασσινές λέξεις όπως το Marea (παλίρροια), το Barchetta (βαρκούλα) και το Regata (ιστιοπλοϊκός αγώνας).

Εξόρμηση στη φύση
Η Subaru αγαπά τη φύση και συγκεκριμένα τα βουνά και τα δάση γι’ αυτό άλλωστε ονόμασε τα δύο μοντέλα της Forester και Ascent (ανάβαση). Παρομοίως και η Toyota που μας μεταφέρει στην αρκτική Tundra και από εκεί στα δάση της Σιέρα Νεβάδα όπου επιλέγει να τιμήσει το “Γιγαντιαίο Σεκοϊάδενδρο”, το μεγαλύτερο δέντρο του πλανήτη, δίνοντας το όνομά του στην Toyota Sequoia.

Φωτιά με φωτιά…
Η φωτιά αποτελούσε πάντοτε πηγή δέους και αντικείμενο θαυμασμού για τον άνθρωπο, ο οποίος κάποτε τη λάτρευε σαν Θεό και πως άλλωστε να μην το κάνει, αν λάβει κανείς υπόψιν πόσο επαναστατική και καθοριστική ήταν η ανακάλυψή της για την ανθρώπινη εξέλιξη. Όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασε και τον κόσμο της αυτοκίνησης με αρκετούς κατασκευαστές να ονομάζουν μοντέλα τους προς τιμήν της. Για παράδειγμα η Renault Fuego και το Suzuki Ignis.

Αγαπάμε τα Ράλι
Τόσο η Bugatti όσο και η Bentley αντλούν έμπνευση από το Rally Le Mans και αποφασίζουν να ονομάσουν μοντέλα τους, η μεν πρώτη τιμώντας οδηγούς και η δεύτερη από ιστορικά σιρκουί του Le Mans. Η Bugatti Chiron δανείζεται το όνομά της από το Μονεγάσκο οδηγό αγώνων Λουί Αλεξάντρ Σιρόν, ο οποίος έτρεξε στο Le Mans με την ομάδα της Bugatti τις χρονιές 1931 και 1932. Η διάσημη Bugatti Veyron των 1001 ίππων πήρε το όνομά της από τον Γάλλο οδηγό αγώνων της Bugatti, Πιερ Βεϊρόν, ο οποίος κέρδισε το 24ωρο Ράλλυ Λε Μαν του 1939 οδηγώντας Bugatti και εκτός από οδηγός υπήρξε μηχανικός και οδηγός δοκιμών της ομάδας για 20 χρόνια, από το 1933 ως το 1953. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Bentley που τιμώντας ιστορικά σιρκουί του Λε Μαν ονομάζει δύο μοντέλα της, τη Mulsanne και την Arnage. Μια μικρή παρασπονδία είναι το μοντέλο Brookslands, του οποίου η ονομασία αν και προέρχεται από σιρκουί αγώνων ταχύτητας, ξεφεύγει από το Ράλλυ Λε Μαν, ωστόσο η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε τον πρώτο 24ωρο αγώνα ράλλυ της ιστορίας.

Μοντέλα που έγιναν φίρμες…
Υπάρχουν και μερικά μοντέλα που το πέρας του χρόνου και η επιτυχία που σημείωσαν τα ώθησαν στο να αυτομολήσουν και τελικά να καταλήξουν σε αυτόνομες φίρμες και οικονομικές οντότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η DS, η Γαλλίδα θεά που ξεκινά το 1955 ως ένα μοντέλο της Citroen, ο γνωστός μας βάτραχος που όπως συμβαίνει στα παραμύθια, κατέληξε σε πρίγκιπα, καθώς το 2009 έγινε η πολυτελής θυγατρική της Citroen και κατέληξε 60 χρόνια αργότερα, το 2015, σε ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία. Παρόμοια πορεία είχε και η Cupra που από βελτιωτικός οίκος της Seat που υπέγραφε τα πιο σπορ μοντέλα της, κατέληξε το 2018 σε ανεξάρτητη φίρμα. Αντίθετους δρόμους ακολούθησε η Alpine που ενώ ως ανεξάρτητη εταιρεία από το 1954 ήταν πάντα κοντά στη Renault, εντέλει το 1973 η Renault την εξαγοράζει μετατρέποντάς τη σε θυγατρική και η συνεργασία τους επισφραγίζεται με την παραγωγή της θρυλικής Renault Alpine A110 του 1973. Το όνομα Lexus αρχικά προοριζόταν για ένα πολυτελές σεντάν της Toyota που θα ανταγωνίζονταν τα αντίστοιχα πολυτελή ευρωπαϊκά μοντέλα, όταν τελικά ο ιδρυτής της, Έιτζι Τογιόντα, αποφάσισε το 1989 να στήσει ένα εντελώς νέο, πολυτελές brand, του οποίου τα μοντέλα θα χτυπούσαν καθολικά τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό της πολυτελούς κατηγορίας. Το πολυτελές μοντέλο της Toyota που στάθηκε η αφορμή για τη γέννηση της Lexus ήταν το Celsior.

Εν κατακλείδι…
Είδαμε ως τώρα πολλά μοντέλα που οι κατασκευαστές τους τα ονόμασαν εμπνεόμενοι από διάφορος τομείς. Κλείνοντας θα ασχοληθούμε με μερικά ακόμη που κρύβουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία, όπως το Suzuki Jimny, για το οποίο υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές σχετικά με την προέλευση του ονόματός του. Μερικοί κάνουν λόγο για “σπασμένο τηλέφωνο” που μετέτρεψε το Jimmy σε Jimny λόγω τυπογραφικού λάθους ή παρανόησης ενός γράμματος. Άλλοι μιλάνε για παράφραση της λέξης Gemini. Υπάρχουν αυτοί που λένε πως πρόκειται για σύντμηση των λέξεων Jeep και Mini και μερικοί ακόμη που υποστηρίζουν πως η Suzuki εμπνεύστηκε το όνομα από τον φανταστικό ήρωα κινουμένων σχεδίων της Disney, Τζίμινι Κρίκετ, από τις περιπέτειες του Πινόκιο. Η Suzuki δεν έχει απορρίψει ή επιβεβαιώσει καμία εκδοχή και το μόνο σίγουρο είναι πως στην πραγματικότητα πίσω από το Jimny κρύβεται η λέξη Samurai, καθώς στην ουσία είναι το διάδοχο μοντέλο του καθαρόαιμου ιαπωνικού off-roader που πραγματικά έκρυβε στο καπό του έναν άφοβο μονομάχο Σαμουράι και που σε πολλές χώρες λανσαρίστηκε ταυτόχρονα και με τα δύο ονόματα. Η ιαπωνική εταιρεία κρύβει στη φαρέτρα της και άλλα ενδιαφέροντα ονόματα μοντέλων όπως το Kizashi, το οποίο στα Ιαπωνικά σημαίνει “ένα σημάδι που προμηνύει πως κάτι καλό πρόκειται να συμβεί’ ή το περίφημο Vitara που επί της ουσίας σημαίνει ‘τρόπος ζωής”.

Τέλος, η Renault κατέχει καλά τα μυστικά της κρυφής γνώσης και τα έχει φυλαγμένα μέσα στο νέο της υβριδικό κουπέ SUV Arkana, ενώ ονόμασε Alaskan το pick-up μοντέλο της λόγω των ακραίων συνθηκών της περιοχής, θέλοντας να δείξει τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.